Een project van USP Vastgoed bv

Heerlijk wonen in Schagerbrug

Even buiten Schagen, omringd door eeuwenoude weilanden en watergangen, ligt het vriendelijke dorp Schagerbrug. Een levendige plaats die haar ontspannen dorpse charme heeft weten te behouden. Het dorp krijgt nu de uitbreiding waar het lang op heeft gewacht, met de ruim opgezette wijk Buitenvaert.

Wie kiest voor Buitenvaert kiest voor wonen tussen water en groen, in het klassieke Noord-Hollandse landschap van sloten, vaarten en prachtige vergezichten. In Buitenvaert is de lucht nog fris en het leven goed. Ziet u zichzelf daar al wonen? De medewerkers van Van Lierop Adviesgroep kunnen u alles vertellen over de schitterende huizen die hier worden gebouwd, bomvol comfort en karakter. Omringd door licht en ruimte en met de stad Schagen op een steenworp afstand.

Wonen op de bodem van de zee

Welkom in Schagerbrug, of in het Westfries Skagerbreg. Schagerbrug ligt in de Zijpe, de oudste zeepolder van Nederland. De voormalige baai aan de Noordzee werd al in 1597 drooggelegd. Het water heeft plaatsgemaakt voor uitgestrekte landerijen, charmante dorpjes, trotse stolpboerderijen en bollenvelden in alle kleuren van de regenboog.
Vlak na de inpoldering werden de eerste huizen gebouwd rond de kruising Schagerweg – Grote Sloot.

Al in de 17e eeuw stond in Schagerbrug het gemeentehuis, waarmee het de hoofdplaats binnen de toenmalige gemeente Zijpe was. Halverwege de 18e eeuw telde het dorp 44 huizen, waar voornamelijk arbeiders en ambachtslieden woonden. Ook waren er een paar beurtschippers en winkeliers, plus een chirurgijn, een predikant en een schoolmeester. Het dorp groeide gestaag en weer een eeuw later, in 1843, werd de hervormde kerk gebouwd.

Het beste van twee werelden

Buitenvaert combineert de rust van het platteland met alles wat de stad te bieden heeft. Schagen ligt om de hoek en met de auto bent u binnen een halfuur in trotse steden als Alkmaar en Hoorn. Ook de trein brengt u vanuit Schagen tot in de wijde omtrek.

Andere steden in de buurt

Met de auto naar...

Schagen

4.5 km | 8 autominuten

Callantsoog

7.5 km | 10 autominuten

Alkmaar

22 km | 27 autominuten

Hoorn

38 km | 36 autominuten

Purmerend

56 km | 50 autominuten

Amsterdam

65 km | 60 autominuten
Ligging Buitenvaert Schagerbrug - Nieuwbouw in Schagen

Voorzieningen

Op deze briefkaart uit 1914 is de koepel te zien, op de hoek van de Schagerweg en de Grote Sloot.

De Zijpe heeft 10 oude molens. Dit is Molen D aan de Grote Sloot in Schagerbrug. Nadat zijn voorganger afbrandde, werd in 1840 deze prachtige grondzeiler gebouwd. Hij bemaalde afdeling D van de Zijpe- en Hazepolder, totdat in 1950 een elektrisch gemaal de dienst overnam.

Puur natuur

Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want er liggen verschillende natuurgebieden binnen handbereik. Zo is er het Zwanenwater, dat zich uitstrekt van Callantsoog tot Sint Maartenszee. Het Ananasbos is een stoer stuk natuurbos dat ooit onderdeel was van een uitgestrekt woud. Ook binnen de gemeentegrenzen ligt het Nollenland Abbestede, een waar vogelparadijs, het beperkt toegankelijke Kooibosch en tot slot het Wildrijk met zijn duizenden wilde hyacinten.

Logo Buitenvaert Schagerbrug - Nieuwbouw in Schagen

Schagerbrug op de kaart

Schagerbrug ligt in de kop van Noord-Holland, ongeveer 4,5 km ten westen van Schagen en 10 km van de kust. De nieuwe wijk Buitenvaert wordt gebouwd aan de noordzijde van het dorp, nabij de Grote Sloot en de Schagerweg. Het dorp telt op dit moment ongeveer 2000 inwoners en is goed te bereiken via de N9 en de N248. Het dichtstbijzijnde station ligt in Schagen.

Buitenvaert komt tussen de Schagerweg en de Grote Sloot te liggen. Precies tegenover de plek waar vier eeuwen geleden de eerste huizen werden gebouwd, aan dezelfde kruising.